torsdag den 17. januar 2013

DIY Dåbsinvitation // Scrapbooking

14.04.2013:
Så er nedenstående kort lavet færdigt. Det blev til et hurtigt lille fødselsdagskort til min dejlige kusine-Nanna - se det færdige resultat ved at klikke her

Der er efterhånden en hel del, der har efterspurgt en "how to do"-liste til Olivers dåbsinvitationer, så nu har jeg taget mig sammen og fået lavet en skabelon samt taget en masse billeder af hvert enkelt lille skridt.
Jeg vil gøre opmærksom på, at kortet også kan bruges til andre begivenheder end barnedåbsinvitationer. Jeg har begivet mig ud i, at lave et fødselsdagskort til en pige - men princippet er helt det samme!

Først og fremmest er nedenstående redskaber nødvendige at eje hvis man vil lave kortet:


 
På billedet ses: dobbeltklæbende tape, dobbeltklæbende puder, blyant, saks, hobbykniv, lineal og skærebræt.
Der skal selvfølgelig også bruges papir til kortet. Her er det MEGET vigtigt, at det er et stykke tykt papir med et dobbeltsidet layout (mønster på både forside og bagside). Jeg plejer at bruge papir, som måler 30x30 cm.
 
Jeg har forsøgt at lave en skitse af kortet, inden det bliver foldet, med mål på:
 

 
De stiblede linjer markerer at siden skal foldes.
Hvis du skal lave mange kort, vil jeg anbefale, at du tegner kortet over på et stykke karton, som du så bruger som skabelon.
Når kortet er skåret/klippet ud, vil det se sådan ud:
 
Det indvendige af både kortet og lommerne

Udvendige samt lommernes overflade

Inden jeg folder kortene bruger jeg min yndlingsmaskine (som både kan skære og markere) til at markere hvor kortet skal foldes - det gør det lidt nemmere. Hvis du ikke har sådan en maskine, så vil jeg anbefale, at du blidt markerer med en blyant hvor kortet skal foldes.
 
Min yndlings"maskine"

 
Kortet er blevet markeret, der hvor det skal foldes


Og SÅ skal der foldes:
 
 
 
 


Som du nok har bemærket, sidder der nogle små flapper på lommerne. De bruges til at sætte lommerne fast på kortet. Til dette bruges den dobbeltklæbende tape. Kom tapen på ALLE flapperne INDEN de fastgøres:
 
 
 

 
Papiret på tapen pilles forsigtigt af og lommen fastgøres





 

Som det også er markeret på skitsen af kortet, så har den sidste lomme en lille snip, som skal foldes nedad. Denne snip fastgør jeg med en enkelt lille pude:





Til lommerne skal du selvfølgelig bruge nogle tags, som du kan trække ud. Du kan vælge selv at lave dem (det gjorde jeg til Olivers dåbsinvitationer), eller du kan købe nogle færdiglavet. Søstrene grene har masser af tags til meget billige penge - og i alle regnbuens farver.


 


Sådan - så har du et færdiglavet kort - nu skal det blot pyntes og gøres personligt.



Jeg har desværre ikke lige en begivenhed, der passer til mit fødselsdagstema, så jeg gemmer mit kort og dekorerer det en anden dag. Når dagen kommer, skal jeg selvfølgelig nok dele nogle billeder af kortet med Jer!

Skulle I stadig sidde med lidt spørgsmål, er I mere end velkommen til at skrive en kommentar, så skal jeg gøre mit bedste for at svare Jer
Rigtig god fornøjelse piger!

mandag den 14. januar 2013

Vitaminsprøver og flygtninge

De store børn på min arbejdsplads har i sidste uge haft terminsprøver, og har i den anledning hængt skilte op: "Ssshhhhh.. Terminsprøver!!!!"
Vi har snakket med de andre børn på skolen om at man skal være stille når man går forbi festsalen, hvor de store børn sidder. I fredags skælder en af pigerne nogle højt-snakkede drenge ud mens de passerer festsalen: "i skal altså være stille! Er I ikke klar over at der er VITAMINSPRØVER??!"



Senere samme dag startede vi et nyt emne i 4.klasse matematik; flytninger (parallelforskydning,drejning og spejlning - I husker det nok)..
Jeg beder klassen om at slå op på den pågældende side og spørger så om der er nogle, der ved hvad flytninger er?
En dreng er ret hurtig til atrække hånden i vejret. Han siger, meget undrende: "Er det ikke dem der fra Iran??" hvorefter jeg finder det nødvendigt, at snakke lidt om forskellen på flytninger OG flyGtninger :-)


torsdag den 10. januar 2013

En lærers frynsegoder og lidt om englepenge

I disse dage, hvor der er såfrygtelig meget diskussion og lærernes arbejdstid og den danske folkeskole, er det ikke altid helt nemt at være lærer. HELDIGVIS er der en masse fantastiske unger, der ikke koncentrerer sig om undervisningsministeriets fælles mål, arbejdstidsaftaler, lærernes lange "ferier" og "korte" arbejdsuger. Og det er disse børn, der gør det hele værd, at være lærer!!
Som vi alle ved, kommer børn også med nogle fantastiske guldkorn engang imellem, og jeg har sat mig for, at ville samle på disse fantastiske guldkorn!
Her er et par stykker fra denne uge

Hørt i 1.klasse under en snak om gamle pengesedler:
"Dengang min far var en meget lille dreng, var han på ferie i EngEland. Der fik han nogle penge af de folk, der boede derovre, og. Ham har dem endnu!! (meget begejstret).. Han har VASKE ÆGTE ENGLEPENGE"

Hørt i 4. klasse i matematik dagen efter vi har haft om cirkler; radius, diameter, centrum og periferi:
"Radius er den streg, der går fra midten af cirklen og ud til yderkanten af prærien"
Periferi er nok også et af de ord vi har brug for, at høre en hulens masse gange inden den sidder der :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...